Buitenbroeksweg 2
8265PH
KAMPEN
tel. 038-3319027

Maandagavond 20 november 2023 mochten de talenten van Go-Ahead weer aantreden voor derde wedstrijd van de Beltona Beloften Competitie tegen Hulzense Boys.

Er wordt per wedstrijd gekeken wie geselecteerd wordt. Jonge jongens die zaterdag wissel hebben gestaan, krijgen meestal op maandagavond de gelegenheid om wedstrijdritme op te doen. Daarnaast wordt er in overleg met Hans van Zuiden en de trainers van 19/1 en 17/1 gekeken of ze de ontbrekende posities kunnen invullen. Er wordt dus gerouleerd. Het is ook belangrijk dat de spelers kunnen wennen aan een hoger niveau.

Go-Ahead begon met Tygo Kanis in het doel en Thom van Keulen, Jhonny Amaya, Jesse Horst en Kaj Vos in de verdediging. Het middenveld werd ingevuld door Daan Kruithof, Lars Eijsink, Myron Doumboya (aanvoerder) en de aanvallers die aan de wedstrijd begonnen waren Gerben van Gelder, Christian Ngindu en Bryan Hellendoorn.

Wissels: Jordy Kattenberg, Berkay Ustundag, Ryan van der Winden en Jack Melis

Het werd een leuke wedstrijd. De trainer Wilbert Kruithof wilde direct vanaf de aftrap dat er op de helft van de tegenstander druk werd gezet. Dat ging gepaard met veel passie en inzet. Daardoor werden er al veel ballen op de helft van de tegenstander veroverd.

Na 6 minuten gaf Gerben van Gelder een mooie steekbal op Lars Eijsink die koelbloedig scoorde: 1-0. Na 17 minuten was er een mooi schot van Lars dat een beter lot verdiende. Hulzense Boys moest vervolgens een speler 10 minuten missen als gevolg van een gele kaart. In de 28e minuut een geweldige pass van Lars naar Gerben: 2-0. Even later wegens hard inkomen, weer een speler van de tegenstander voor 10 minuten naar de kant.

Er waren mooie aanvallen met veel variatie te zien. In de 39e minuut speelde Thom van Keulen naar Christian Ngindu, die er 3-0 van maakte. In de laatste minuut van de eerste helft kregen de bezoekers een geweldige kans, die vakkundig door Tygo Kanis werd gepareerd. Zo gingen we met een 3-0 voorsprong de rust in.

In de rust werden Thom van Keulen en Bryan Hellendoorn vervangen door Berkay Ustundag en Ryan van der Winden. Berkay ging rechtsbuiten spelen, Gerben van Gelder rechtsback en Ryan linksbuiten.

Direct na rust ging Go-Ahead vrolijk verder met scoren. Het werd een Braziliaanse actie uitgevoerd door onze aanwinst uit Colombia, Jhonny, die een aantal spelers rond de 16 meter het bos instuurde en er 4-0 van maakte.

Een counter van Hulzense Boys werd naast geschoten. In de 56e minuut weer een mooie aanval via Christian en Ryan stond op de goede plek om er 5-0 van te maken. Even later werd een slechte uittrap van de keeper van Hulzense Boys genadeloos afgestraft door Berkay, 6-0. Intussen werd Kaj Vos vervangen door Jordy Kattenberg en Jesse Horst door Jack Melis. In de 67e minuut wist een aanvaller van Hulzense Boys een voorzet koppend af te ronden: 6-1.

In de 72e minuut gaf Ryan de diepgaande Myron de bal op maat mee en die scoorde koelbloedig: 7-1. Toen liet Go-Ahead het een beetje lopen en kreeg Hulzense Boys de gelegenheid om er 7-2 en 7-3 van te maken. Ook weer iets om van te leren. Al met al een leuke wedstrijd met als resultaat een verdiende overwinning!