7722SE
DALFSEN
tel. 0529-431971

Afgelopen dinsdagavond 13 februari moesten we tegen FC Dalfsen aantreden, in Dalfsen. Dit is een team dat gedeeltelijk bestaat uit spelers jonger dan 23 jaar van ASC ’62 en SV Dalfsen.

Go-Ahead begon met Tygo Kanis (17/1) in het doel en Dylan Reijnders (19/1), Myron Doumbouya (1e team en aanvoerder), Jesse Horst (19/1) en Altan Taskaran (beloften team) in de verdediging. Het middenveld werd ingevuld door Daan Kruithof (beloften), Baris Coskun (1e team), Damian van Moll (19/1) en de aanvallers die aan de wedstrijd begonnen waren Christian Ngindu (beloften team), Marijn van den Belt (beloften team) en Bryan Hellendoorn (1e team).
Wissels: Berkay Ustundag (17/1), Devin van de Berg (19/1) Umut Karaca (beloften team).

Door het programma en het weer van de laatste weken was iedereen blij weer een wedstrijd te spelen. Wedstrijdritme proberen op te doen. De kunst is dan om onderling goed te communiceren tijdens het spel, omdat de spelers uit verschillende teams komen. Met de drie wissels werd vooraf afgesproken dat ze ook 45 minuten moesten spelen. Over de gehele wedstrijd was Go-Ahead de bovenliggende partij, alleen het eindresultaat was een 2-0 nederlaag! Soms is de uitslag niet verdiend en het lag gelukkig niet aan de instelling.

In de 15e minuut schoot Bryan al op de paal. In de 17e minuut kwam een speler van FC Dalfsen vrij rond de 16 meter en hij schoot onhoudbaar voor Tygo onder in de hoek, 1-0. In de 36e minuut was er een vrije bal van Myron, net over, evenals een schot van Baris. Even later weer een aanval van Go-Ahead van Marijn  die via de lat overging. Vervolgens een goede pass van Marijn op Bryan, weer net naast. Kortom, veel kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Toen volgde een mooi moment om de gelijkmaker te scoren, Marijn werd in het 16 meter aangetikt waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Myron nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder, maar hij schoot helaas naast.

In de tweede helft kwamen de drie wissels, Devin voor Damian, Umut voor Jesse en Berkay voor Dylan. Het team ging verder waar het gebleven was, aanvallen en bij balverlies gelijk druk op de bal.

Helaas scoorde FC Dalfsen toen uit een corner, die er in één keer indraaide. Een beoordelingsfoutje van de keeper. Later greep Tygo weer twee ballen op een geweldige manier. Daar zijn deze wedstrijden ook voor bedoeld: wennen aan de balsnelheid, snelheid van handelen en het afwerken.

Al met al een sportieve wedstrijd met een goed leidend arbitraal trio. De spelers zijn weer een ervaring rijker.